M7 Citizen Security

Xarxa Interterriorial de Seguretat Ciutadana

Project Description

  • Origin 7 Municipalities: Cornellá de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat,Sant Just Desvern, Gava.
  • Actually (Plus): Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santpedor, Santa Coloma de Gramenet, Vic, Premià de Mar, Tiana, Olot.
  • Area: Barcelona Metropolitan, Osona, Maresme, Girona.
  • Population: 858.237
  • Users: +100.000
  • Commerce & Bussines: +3.000
  • Innovation: Vulnerable People Program
  • Awards:

    India 2013, Recognition Awards Metropolis. World association of the major metropolises

    Madrid 2016 Award for Best Social Innovation


Metropolis - VII Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos

Seguretat Global i sensació de seguretat

El 2012, en l'Àrea Metropolitana de Barcelona i liderat per les ciutats més influents de la regió, neix una iniciativa pionera en Europa i probablement en el món.

Es tracta d'aprofitar el fort impacte i socialització de les tecnologies smartphone per, des de la cooperació ciutadana en xarxa, articular el sistema de seguretat més potent i ampli en cada circumstància i temps. A més es tracta d'un sistema en contínua evolució, en la primera línia de la seguretat urbana i ciutadana: la nostra administració local

És una iniciativa ciutadana, conscient de la importància de la nostra implicació en la seguretat col·lectiva. Amb això sumem: ciutadans, en les seves diferents rols socials, policia de proximitat (Guàrdia Urbana) i la implicació determinant de les institucions municipals.

Altres aplicacions importants neixen amb posterioritat des de la seguretat de l'Estat. En la nostra opinió, perfectament complementària a «M7 Seguretat Ciutadana». Una iniciativa i resposta del món local a la seguretat global.

Durant cinc anys hem provat i evolucionat el sistema, l'Aplicació d'ús ciutadà, el sistema de gestió policial, la cooperació interdepartamental, la coordinació entre territoris, etc. L'èxit obtingut amb aquesta ambiciosa iniciativa ciutadana, ens obliga a liderar una posada en escena global. Presentar a les Institucions Europees, un model de cooperació transversal en matèria de seguretat basat en els mateixos principis de la construcció d'una Europa Social i federal: la Unió.